Wednesday, 8 July 2015

Made in Hong Kong - Hong Kong-style milk tea

This sweet drink originated from Hong Kong and it's made of black tea with condensed milk and often consumed during lunch. A popular drink in Hong Kong but it was brought to the West together with the Hong Kong cuisine.

It has its roots in the British colonial rule over Hong Kong, where the British practised afternoon tea by drinking black tea with milk and sugar. When this type of drink became popular there, they adapted their own flavour by replacing the regular milk with condensed milk.

Deze zoete drank vindt zijn oorsprong in Hong Kong en is gemaakt van zwarte thee en condenseerde melk en wordt genuttigd tijdens de lunch. Het is een populaire drank in Hong Kong maar samen met de keuken naar het westen verhuisd.

Milk Tea is ontstaan tijdens de Britse koloniale bezetting van Hong Kong, waarbij de Britten zwarte thee dronken met melk en suiker tijdens hun afternoon tea. Toen dit drankje in populariteit groeide daar, maakten ze hun eigen versie met gecondenseerde melk. 


Hong Kong-style tea is often made with a mix of Pu Lei and Ceylon tea, evaporated milk and sugar. The last part often added by the customers themselves. By adding the condensed milk, giving it a much firmer texture and sweetness.

Hong Kong-style tea is vaak gemaakt van een mix van Pu Lei en Ceylon thee en gecondenseerde melk. Door het toevoegen van de gecondenseerde melk krijgt de tea een dikkere structuur en zoete smaak. 

My favourite style is cooling the milk tea with ice cubes, making a refreshing drink for the hot summer afternoons. But I can drink it all year round. :P

Ik drink milk tea het liefst gekoeld met ijs voor de warme zomermiddagen maar ik lust het wel het hele jaar door. :P

No comments:

Post a Comment