Een van mijn favoriete koeken is dan wel de stroopwafel. Niet alleen in Nederland is deze koek populair, ik vond hem zelfs in Japan. ;P Ik vind hem eigenlijk het lekkerst als hij versgemaakt is bij de wafelboer op de markt.
The stroopwafel was made for the first time in the the 19th century in Gouda en is made with flour, butter, brown sugar, yeast, milk and eggs. De little lumps of dough are pressed in a waffle-iron to a thin cookie and cut in two while it is still hot. Then the syrup filling is spread between the two layers and glued back together.
Als je geen verse stroopwafels hebt kun je altijd je stroopwafel op je kopje koffie of thee te leggen en dan smelt de stroop een beetje door de hitte.
The best thing about stroopwafels is, it can almost go with anything! You have stroopwafel cakes, cupcakes, ice cream, dipped in chocolate and many more variations.
Het beste aan stroopwafels is dat het lekker is met bijna alles. Je hebt stroopwafel taarten, vlaaien, cupcakes, ijs, pudding, gedoopt in chocolade, etc.
No comments:
Post a Comment